.::NYHETER/NEWS::.


14 mars

Idag var det Årsmöte för SSPK, vi var inbjudna då vi skulle få ta emot ett pris, men valde att stanna hemma med högdräktiga Bizkit.

Bizkit har nämligen lyckats bli:

Årets Allroundhund #1 av alla SSPKs raser

HURRA FÖR HENNE!!

Bilden till vänster visar henne dräktig idag, dygn 55, snart är det dags för valparna att komma ut!

Bizkit is Allrounddog Of The Year #1 among all SSPK breeds!!

Picture to the left is Bizkit pregnant day 55, soon it is time for the puppies to come!


6 mars

Den 4 mars fyllde B-kullen 1 år, STORT GRATTIS!!

Be Meja's Bravo - Bibbz gjorde debuten i rallylydnad inofficiellt innan hon fyllt 1 år och fick 72 poäng!

Lite statistik på A-kullen:
8 av 10 har gjort MH (alla som bor i Sverige)
9 av 10 är HD-röntgade: 5 A, 2 A/B, 1 B/C och 1 C
5 av 10 har gjort ögonlysning, alla utan anmärkning!

Tack så mycket för att ni testar era hundar, det betyder mycket för oss och är viktig statistik för rasen

MH för B-kullen blir den 8-9 augusti, tack till Janne som hjälper oss att fixa det!!

Nu är det inte långt kvar till C-kullen anländer, spännande :-)


16 februari

29 dagar sen första parningen. Ultraljud är gjort och som vi trodde är Bizkit dräktig! Den kommande C-kullen har fått en egen sida HÄR

Valparna beräknas komma den 17-22 mars om allt går som det ska vilket vi innerligt hoppas.

Bizkit is pregnant with Lilla Enebys Barking Kelly, see C-litter pictures HERE


10 februari

Resultaten för Årets Hund är nu officiella! Bizkit - Asketvetens Ebony skrapade ihop tillräckligt med poäng för att bli Årets Arbetande Hund #1!! Jättekul, detta på bara 3,5 månaders tävlan, 18 hundar var anmälda till tävlingen. Att det skulle gå så bra hade vi inte räknat med när vi började i augusti, men hon är verkligen speciell vår Bizkit.

Hanen till vår förhoppningsvis kommande C-kull Kelly blev #3 i Årets Arbetande Hund, jättegrattis!

Veteranen Meja kom på en hedrande 8e plats för hennes agilityprestationer.

Dizzy Dream BM Harmony Star var anmäld till Årets Utställningsvalp och kom på 4e plats - eller Bästa röda tikvalp!

Nu väntar vi på resultaten av SSPKs Allroundhund, där även Bizkits utställnings- och mentaltestresultat räknas in. Spännande!

 

Asketvetens Ebony - Bizkit is #1 Working Dog Of The Year, with just 3,5 months of competeing!

The male to our coming C-litter Lilla Enenys Barking Kelly was #3!

Veteran Meja is #8 Working Dog Of The Year (18 entering dogs)

Dizzy Dream BM Harmony Star #4 Best Puppy - Best Red Female Puppy

 


26 januari

Ultraljud för Bizkit är bokat den 16 februari, då vet vi om hon har valpar i magen! Pappa Kelly är nu vwd och dilute testad, ej bärare av något vilket innebär att valparna kommer att vara vwd och dilutefria då Bizkit är testad och fri sen innan, kul! Tack Sanna för att vi fick använda din superhärliga kille!

Efter mycket vånda och stor sorg har vi beslutat oss för att inte ha Boxi kvar. Hon är en toppen familjehund men inte riktigt vad Björn hade hoppats på i tävlingsväg, därför känns det inte rättvist mot varken henne eller oss att ha henne kvar.

Snart hämtas Björns nya kompis Bästis!

Ultrasound is booked feb 16, then we will know if Bizkit is pregnant! Daddy Kelly is vwd and dilute free, so the puppies will be free too because Bizkit is also tested and free. Thanks to Sanna for letting us use your wonderful male!

It is very sad but we have decided to re-home Boxi. Björns new dog will arrive soon!

Björn och Bizkit tränar -->


20 januari

Nu har Bizkit haft besök av Lilla Enebys Barking Kelly, hoppas innerligt på valpar! Kommer att lägga upp bilder på dräktigheten och valparna i den mån vi hinner, hundarnas välmående kommer som vanligt först.

För att se bilddagboken från vår B-kull klicka här!

Now Bizkit is mated with Lilla Enebys Barking Kelly!


19 december

Notisbladet har kommit, en sida ägnas åt en historia om Bizkits viltspårchampionat och en sida åt Kellys LP1 (blivande pappa till vår C-kull). Tyvärr blev det fel på Pinschersektionens sidor, annars hade man kunnat läsa om och se bilder på Be Meja's Bravo - Bibbz. Sidorna är istället utlagda på SSPKs hemsida, klicka här för att se dem. Vilken överraskning, det hade vi inte väntat oss, tack Åsa och Janne!!


15 december

Den 2a december kom Boxis valpar, det blev 6 tikar och 3 hanar, allt gick bra och Boxi är en duktig mamma. Tikvalp finns kvar att tinga, kontakta Helena på Lyckovinstens kennel vid intresse!

Nu har vi haft vår första omplacering, Be Meja's Acapella - Winna har fått ett nytt hem. Det var meningen att hon skulle gå i avel, men då hon har HD C kommer hon tyvärr inte att göra det. Väldigt tråkigt då hon är en fin, härlig och träningsvillig hund. Välkommen i kenneln Tobbe, och fortsatt lycka till med henne!


16 november

Vi hade bokat ett viltspår i Skåne några dagar efter Bizkit blev viltspårchampion. En backup om hon inte hade klarat championatet och Björn tycker det är roligt att arbeta med henne i spåret. Domaren blev imponerad och gav henne omdömet: "En enastående spårhund som gör allt rätt från start till mål. Gick utan några avvikelser hela spåret" och belönade henne med 1:a pris och ett HP!! Det hade vi inte väntat oss.

Igår var det årets sista agilitytävling. Bilen startade kl 5.30 på morgonen då vi samåkte med small och largehundar. Vid 11-tiden var det dags för första starten, hoppklass. Bizkit har inte varit i ett ridhus innan men det var inga problem och hon gjorde ett väldigt bra lopp, första gången hon är felfri på hindren samt första gången hon kom under idealtiden, dvs 0 fel!! En stor skillnad i fart mot hennes lopp tidigare i höst, nu har hon fattat att man ska springa, inte lunka... Vi har knappt tränat något under hösten, tävlingarna har blivit träningen. Bizkit placerade sig som 8 av 44, hon var den enda felfria som inte fick pinne. Men det var lika bra att hon inte fick någon pinne, då hade vi nog dött på plats av chock ;-) Meja var disträ och okoncentrerad i hoppklassen och diskade sig ganska snabbt.

Vid 14 var det dags för agilityklass. Bizkit var lite trött men som alltid följsam och gör vad hon blir tillsagd, dock visade matte fel tunnelingång på en U-formad tunnel och därmed diskad. Dags för Meja som var fokuserad och sken upp i agilityn, perfekt handling av husse på en klurig bana! Tyvärr hoppade hon båda kontaktfälten, annars hade hon haft pinne, hon var 5 sekunder under idealtiden. Det är skönt att båda går i medium, det sliter mindre på dem. Har lagt upp loppen på Youtube!

Nu är tävlingarna nästan slut för året, det känns väldigt vemodigt. Det blev inget LP1 för Biz, men tre nya titlar samt ett nollat lopp i agility och HP i viltspår hade vi inte ens kunnat drömma om! Bizkit är definitivt något speciellt på tävlingsbanorna. Nu planerar vi valpar, kika in på valpsidan för att se vem som förhoppningsvis kommer bli pappa till vår C-kull!

STORT TACK till alla som stöttat, hejjat, grattat och hjälpt oss under hösten! Vi har haft hur kul som helst när vi försökt visa pinscherns bästa sidor på tävlingsbanorna!


26 oktober

Bizkit är tillbaka på tävlingsbanorna efter löpet och det har gått ganska bra. Hon har fått ett nytt årsbästa i agility, 7,91 fel! Samma dag gjorde Meja ett väldigt snabbt lopp med 10 fel. Det är väldigt svårt för Bizkit att klara lydnadens platsliggning på två minuter i regn, blåst och kalla temperaturer som det är nu under hösten, får kanske lägga lydnaden på hyllan ett tag. Men viltspår går hon i alla väder och fick två x 1 pris i helgens ruskväder och därmed titeln Svensk Viltspår Champion!

Bizkit har hunnit fylla 4 år, grattis även till syskonen! Härligt att vi tog chansen att göra korningen innan hon fyllde år, trots att hon löpte. Det har varit en bra höst för Bizkit med Svensk Utställningschampion, Korad, Svensk Viltspårchampion, 1 pris i lydnad och 7,91 fel i agility. Hon är en toppen allround-hund!

Be Meja's Acapella har gjort MH i ösregn och det gick bra! Nu har alla i A-kullen som bor i Sverige gjort MH, tack så mycket för att ni testar era hundar, det betyder mycket för oss!

Bizkit is now 4 years old! This autumn she has become a Swedish Show Champion, done approved mentality test with the title KORAD and become a Swedish Blood Tracking Champion! She has also got first prize in obedience class 1 and done agility with just 7,91 faults. She is a great allround-dog!

Now all eight in the A-litter who lives in Sweden has done mentality description with good results!


25 september

Så har utställningshelgen varit. Bizkit fick CK på Sofiero och blev 4 bästa tik. Dagen efter på SSPKs utställning i Höganäs fick hon också CK och blev 2 bästa tik med CERT och titeln Svensk Utställningschampion! Med championatet kom även löpet så det blev till att stryka några tävlingar.

Veckan efter gjorde hon korningens mentaldel, det gick bra och hon fick 355 poäng poäng och titeln KORAD!

Bizkit has become a Swedish Champion!

She has also done mentality test and she got 355 points and new title KORAD!

<-- Dizzy & Meja playing


11 september

Den 21 augusti blev Bizkit mormor, skönheten Be Meja's Alice in Wonderland - Siiri fick 8 valpar i Finland och Hotbobbers A-kull är född! 5 tikar och 3 hanar. Se mer på Hotbobbers Kennel

Bizkit har debuterat i agility och Meja har startats igen efter några års uppehåll. Inga höjdarresultat förutom Mejas 2 plac i Ystad, 5,11 tidsfel så det blev ingen pinne men en fin Biabädd! Meja och Bizkit har startat i fyra lopp var, de har kommit runt banan alla gånger förutom en gång då "matte diskade" Bizkit på slalomen. Mera agility ska det bli!

Efter några glömda betalningar och anmälningar var det dags för en lydnadshelg, tävling både lördag och söndag för Biz. Sol hela veckan men på fredag eftermiddag började det regna och gjorde så hela natten och förmiddagen. Både Boxi och Bizkit reste sig på platsen, annars gick det bra. 150 poäng för Biz och 137 poäng för Boxi. Det är svårt att få 1 pris om man nollat platsen, det är nog bara Bizkits dotter Winna som klarar det :-) Söndagens väder blev ännu sämre med konstant regn och resultatet likaså, 145,5 poäng och 2 pris. Fyra av sex hundar i Bizkits grupp reste sig på platsen, men Bizkit låg kvar!! Att klara platsen i regn och blött var dagens mål!

Bizkit har startat i viltspår. Första anlagsprovet gick jättebra förutom tiden, hon tog 33 minuter på sig och max är 30... På det igen några dagar senare när vi var på väg till Norge, denna gång gick det snabbare, 15 minuter och godkänt anlagsprov. På tillbakaresan tyckte vi det var lika bra att prova ett öppenklass spår, det gick mycket bra trots att Bizkit var väldigt trött efter semestern och resan och det slutade med ett 1 pris!

Kennelträffen den 23 blev en miniträff hos oss istället då SMHI hade klass 2 varning.

Bizkit har tydligen en till titel i Danmark som vi inte visste om, DKKV-07 dvs Dansk Rasvinnare 2007, en titel som har funnits sen 2002. Hon är den pinscher i Danmark som fick mest poäng under 2007, kul!


7 augusti

Nu har Boxi fått sin första titel, KORAD Ally - 2 år och fyra dagar gammal!

Bizkit har tävlat lydnad, första starten i år och det blev 178 poäng! Har även lagt upp några filmer från hennes tävlingar. Bara ett 1 pris kvar, hoppas på bra väder i höst.

Vi var i Norge på utställning den 28 juni, Bizkit fick en 2a som nu är ändrad till en 1a pga missförstånd.

Snart ska vi starta agility, får se hur det går med mottot: "tävla först träna sen" :-)

Den 23 augusti kl 15 gör vi en mini-repris av Kennelträffen, vi träffas på Storegård och har kul med våra hundar!

Ha en fortsatt härlig sommar/höst!