.:VALPAR/PUPPIES:.

Valparna är här! Den 16 mars föddes vår F-kull, det blev 10 valpar, sex hanar och fyra tikar, alla svarta med röda tecken. De är väldigt jämna i vikt, 207-250 gram. Födseln gick bra och Isis myser med sina valpar, hon är en riktigt duktig mamma.

Mamma Isis är vår egenuppfödda Be Meja’s Cheez Doodle. Hon är en väldigt lekfull hund som är rolig att träna och tävla med. Hon har vunnit klubbmästerskap inom rallylydnad två gånger och vunnit klubbmästerskapet i viltspår. Våra andra uppfödda hundar är också riktigt duktiga på viltspår och eftersök, både tävlingsform och riktiga för polisen. Hon är sparsamt utställd men har ändå hunnit knipa två CERT, två CACIB och blivit BIM två gånger.

Pappa är Hickson Fellow som är väl utställd och har flera championtitlar. Han har fått valpar tidigare som visat sig vara både snygga och trevliga. Själv är han en lättsam kille som tar det mesta med ro.

Båda föräldrarna är HD-röntgade med godkänt resultat (A och B) samt ögonlysta i januari 2014. Valparna kommer inte att bära genen för blödarsjuka eller blekfärgat då föräldrarna är fria. Båda har gjort mentalbeskrivning med väldigt fina resultat där båda är orädda och har mycket lek.

Vi tror att valparna kommer passa ypperligt som aktiva familjehundar. Självklart sker allt enligt Svenska Kennelklubbens regler, de är registrerade med stamtavla, avmaskade, veterinärbesiktigade, chipmärkta mm.

 

 


 

 

 

 

 


EMAIL: matilde[A]pinscher.nu / bjorn[A]pinscher.nu

Björn & Matilde Hagen
Tangostigen 8
26176 Asmundtorp
Sverige

+46418439070 eller 0735-135706Valpen är
Registrerad i SKK
Avmaskad
Vaccinerad
Veterinärbesiktigad senast en vecka före hemfärd
ID-märkt med chip
Valpkullsförsäkrad och dolda fel försäkrad upp till 3 år

Valpen får med sig
Köpeavtal i enlighet med SKK
Stamtavla + besiktningsprotokoll
Valptest
Filt med lukt från mamman
Leksak
Koppel och halsband
En bok, finns några olika att välja på
CD med råd och tips (papper om det föredras)
Bilder från valpens uppväxt på CD-skiva
Foder som valpen är van vid


Har du tid för en pinscher?
Hundar ska generellt inte vara ensamma hemma hela dagarna. Kan du ta med hunden på jobbet, jobbar du hemifrån eller kan någon hundkunnig passa den? Tänk på att en valp inte kan vara ensam alls de första månaderna, förutom ensamhetsträning. Den behöver tid på sig att finna sin plats i sin framtida flock.
Hunden måste få motion, flera kisserundor per dag om du itne har trädgård och någon långrunda. Men pinschern anpassar sig ofta till just din vardag. Förutom den fysiska biten, behöver hunden mental motion, i form av träning eller aktivering. Det finns många självgående aktiveringsövningar, tex sök godis, tugga ben eller öppna paket. Men det är viktigt att jobba tillsammans med hunden för att stärka banden mellan er och få bättre kontakt, det är oftast ett nöje att träna en idérik pinscher! Det är viktigt att det är rätt sorts aktivering för att inte få en stressad hund. Att träna med sin hund på promenaderna är givande både för ägare och hund.

Har du råd med en pinscher?
Hundar kostar, men hur mycket kan variera. Hunden måste ha mat, eventuellt hunddagis/passning, avmaskning, vaccinering, hundkurser, leksaker, försäkring mm. Utställningar och hundträffar. Mycket roligt men också mycket pengar. Tänk på att det kan kosta en del om hunden blir sjuk. Numera finns det försäkringar med fast självrisk.